Workout programming

IMG_2446.JPG

Wat is programming?

Met programming bedoelen we eigenlijk niks anders dan het opstellen en implementeren van het trainings schema. Omdat we met CrossFit zo veel mogelijk onszelf willen voorbereiden op elke denkbare en ondenkbare situatie, proberen we zo breed mogelijk te trainen. Voor een leek lijkt het of we zomaar willekeurig wat doen. Niets is minder waar! We besteden heel veel tijd en energie om de meest effectieve programming te realiseren en die door middel van metingen en het vergelijken van resultaten constant te verbeteren. Onze programming heeft maar één doel: het nastreven van meetbare progressie voor al onze atleten. En onze resultaten spreken voor zich!


GPP Programma

Bij CrossFit Helmond leggen we elke dag de focus op een ander aspect van GPP training, wat staat voor General Physical Preparedness. We volgen de centrale programming van Powerhouse 040 gebaseerd op 3 WODs per week. De ene dag ligt de nadruk meer op kracht, dan weer op uithoudingsvermogen, dan weer op lichaamscontrole etc. Alles wordt gedaan in een sfeer van vriendelijke competitie, waarbij je jezelf uitdaagt tot vooruitgang.

 Prepare for the unknown and the unknowable

Natuurlijk is het wel zo dat deze programming niet alles zegt, het motto van CrossFit is immers “prepare for the unknown and the unknowable”. Wees dus niet geschokt als je op Strenght dag binnenkomt, klaar om lekker op kracht te trainen en we 5 kilometer gaan hardlopen. Of dat er een keer een andere focus dag tussen wordt gegooid, het leven is immers ook niet voorspelbaar en de uitdagingen en obstakels die we dagelijks tegenkomen houden geen rekening met onze agenda. Dit is CrossFit: we train for life!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dé eerste officiële CrossFit box in Helmond