WODs

What’s your Fran Time?

WOD staat voor Workout Of The Day. Elke dag doen we een andere workout. Deze variatie is één van de pijlers van het CrossFit programma. Er zijn WODs die door het hoofdkwartier van CrossFit zijn opgesteld en die gebruikt worden om fitheid te pijlen onder CrossFitters over de hele wereld, de zogenaamde Benchmark WODs. Deze hebben vrouwennamen zoals Cindy, Angie, Fran en Barbara. Dan zijn er de Hero WODs, heel zware Benchmark WODs, opgezet om gesneuvelde soldaten en politiemensen te eren.

Wij volgen de CrossFit programming opgesteld door Powerhouse 040.

Verder kan iedereen natuurlijk WODs bedenken, maar goede CrossFit Trainers weten dat effectieve WODs niet zo maar een bij elkaar verzonnen, willekeurige set oefeningen zijn. Goede, effectieve WODs, dragen bij tot de conditionering en progressie van de atleten. WODs zijn vaak opgebouwd uit wisselende trek- en duw bewegingen en combinaties van gewichtheffen en gymnastics. Door je te richten op het verbeteren van je prestaties verbeter je jouw gezondheid en fysieke uiterlijk, dit noemen we performance-based fitness.

De WODs stellen je in staat om jouw lichaam te conditioneren en vooruitgang te meten. Als je vandaag bijvoorbeeld Fran (21-15-9 Thrusters en Pull-ups) in 9 minuten en 20 seconden kunt doen en je hem over 2 maanden in 8 minuten en 58 seconden doet, ben je 22 seconden sneller. Dat betekent dat je sterker, sneller en beter geconditioneerd bent, in meerdere disciplines. Of dat jouw thrusters en/of pull up techniek beter is geworden. Doe je dit bij alle WODs en uitdagingen, dan maak je fitheid dus meetbaar doordat je prestaties meet. Dan kun je door het vergelijken en berekenen van allerlei statistieken veel te weten te komen over waar jouw zwakke en sterke punten zitten en waar je aan kunt werken. Iédereen werkt op haar eigen niveau: lettend op fitheid, techniek en ervaring.

De clou is natuurlijk dat als jouw prestaties, rondetijden, gewichten en tijden omhoog gaan, jouw lichaam ook sterker, sneller en explosiever wordt. Én er beter uit gaat zien omdat het mee moet veranderen om beter te presteren!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dé eerste officiële CrossFit box in Helmond