CHRISTMAS WOD DAY 2013

Op de laatste zondag voor de kerst, 22 december, organiseert CrossFit Helmond de Christmas WOD Day: 3 korte, leuke, uitdagende en intensieve workouts! De deuren gaan open om half 11 open en het evenement duurt tot 3 uur ‘smiddags. Gratis voor alle leden, lidmaatschap of strippenkaarthouders, vol = vol, dus meld je snel aan via de Facebook event pagina, WhatsApp, FB privé bericht of via mail. Ben je geen lid, kun je uiteraard ook meedoen, je betaalt 10 euro ter plekke, bij inschrijving.

De WODs zijn bekendgemaakt! Klik hier!

ripped_santa-1280x800

Even een middagje knallen voor de kerstdagen! Santa says: 3,2,1, GO!!!

De WODs duren gemiddeld 3-7 minuten. Kort, explosief en intens dus. Wat de workouts precies zijn, blijft natuurlijk geheim. Wel zo leuk. De WODs worden de avond vantevoren bekend gemaakt, op zaterdag 21 december dus, hier op de website, via Facebook en Twitter. Je krijgt bij binnenkomst een WOD schema waarbij je kunt bijhouden welke WODs je hebt gedaan, je zet jouw tijden/rondes erbij etc.

Er strijden steeds maximaal 3 atleten in 1 heat, de top 10 van elke WOD krijgen punten toegekend, 10 voor de eerste plaats en 1 voor de 10e plaats. Iedere deelnemer krijgt ook een eigen judge, die voor jou telt, en kijkt of je de oefening doet volgens afspraak. Nog steeds geldt dat iedereen mee kan doen, ongeacht fitheid of niveau, de oefeningen en workouts worden aangepast naar jouw vermogen en fitheid!

Voor de top 3 atleten is er een leuke prijs. Het gaat echter niet om het winnen, maar om een leuke middag met elkaar. Er zijn hapjes en drankjes, sta tafels, muziek, en natuurlijk, leuke mensen (jullie). We gaan niet alleen lekker sporten, maar er is ook zeker tijd voor gezelligheid! Ook de ideale manier om partners, kinderen, vrienden, eens mee te laten kijken wat je eigenlijk doet hier in de box, en waar al die spierpijn vandaan komt 🙂 Nodig ze uit, ze zijn welkom, tijdens de WODs is het echter belangrijk dat de atleten ongehinderd en gemotiveerd hun uiterste kunnen geven, dus denk daaraan!

Voor de deelnemers: om half 11  gaan de deuren open, om 11 uur starten de WOD heats, van half 11  tot 11 uur lopen we de WODs eens door en doen we een korte groeps warming-up. De WOD heats gaan als volgt:

  1. elk kwartier doen we een WOD, dus in het begin van het uur, om kwart over, en om half. We draaien de WODs in volgorde af. Dus om 11 uur start WOD 1, om kwart over 11 WOD 2, om half 12 WOD 3, het vierde kwartier van elk uur is rust.
  2. per uur doen we dus alledrie de WODs, maar je hoeft niet alle WODs achter elkaar te doen, je mag ze ook op een andere volgorde doen en rust tussendoor pakken. Stel je komt om kwart over 12 binnen en je doet meteen WOD 2 die dan start, je rust wat en om 1 uur doe je WOD 1, en om half 2 doe je WOD 3.
  3. een WOD ronde noemen we een heat, in totaal draaien we van 11 uur tot 3 uur heats, dus 3 per uur, 12 heats in totaal, 3 man max per heat = 36 deelnemers maximaal tijdens dit evenement.

Tot dan!!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *